Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka rodzynkowe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • ½ szkl. rodzynek
  • 1 jajko
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 3/4 masła
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
    Pod koniec dodać jeszcze rodzynki.
    Z powstałego ciasta formować ciasteczka, które układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *