Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebek orzechowy z borówkami

Składniki:

  • 750 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku dopieczenia
  • 200 g cukru
  • szczypta soli
  • 50 g masła
  • 6 łyżek soku pomarańczowego
  • 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy
  • 1 jajo
  • 100 g tartych lub drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 150 g umytych i przebranych borówek
  • masło i tarta bułka do formy

Sposób przyrządzenia:
Podłużną formę (20 cm) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 "C. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia do miski. Posypać cukrem i solą, rozłożyć na mące ciasto pokrojone w płatki. Wymieszać wszystkie składniki tak, aby powstała grudkowata masa. Sok pomarańczowy wymieszać ze skórką pomarańczową i rozmąconym jajem, wylać na ciasto i lekko wymieszać. Dodać pokrojone orzechy i borówki; wymieszać lekko i przełożyć ciasto do formy. Wygładzić powierzchnię.
Piec na drugim od dołu poziomie piekarnika przez 1/2 godziny. Gotowe ciasto odstawić na 12 godzin, żeby dało się łatwiej pokroić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *