Składniki: • 6 jajek • 2 łyżki majonezu • 3 łyżki naturalnego jogurtu • 3 plastry wędzonego łososia • 16 zielonych oliwek • kilka gałązek koperku • sól Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, rozetrzeć je z łyżką majonezu na jednolitą masę. Dodać resztę majonezu oraz jogurt, przyprawiać…
Kategoria: Jajka
Jajka
Jajka marynowane z cebulką
by Migdal • • 0 Comments
Składniki: • 8 jajek przepiórczych • 1/2szklanki octu • czerwona cebula • 3 łyżki cukru • 2 ząbki czosnku • 10 ziaren pieprzu • 2 ziarna ziela angielskiego • 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Do garnka wlać 2,5 szklanki wody, dodać ocet, cebulę, czosnek,…
Jajka
Omlet grecki(made in USA)
by tomaszg.krakow • • 0 Comments
Jajka
Pasta jajeczna
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: 3-4 jaja 1 cebula 1,5 łyż. margaryny lub masła (miękkie) sól, pieprz majonez musztarda Sposób przyrządzenia: Rozetrzeć żółtka z masłem. Dodać pieprz i sól. Drobno pokroić białko z cebulką. Wymieszać, dodać majonez i musztardę. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata
Jajka
Jajka w sosie z koreczków helskich (polskie anchois)
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 5 jajkek ugotowanych na twardo kila łyżeczek wyprażonych, posiekanych orzechów nerkowca Sos: kilka łyżek serka homogenizowanego 1 puszka koreczków helskich 2 łyżki majonezu , 1 łyżeczkatartego chrzanu 2 łyżki posiekanyc orzechów nerkowca sól, biały pieprz Sposób wukonania: Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą. Obrać ze skorupek i przekroić na pół. Zmiksować składnii sdosu i doprawić.…

