Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt cytrusowy

Składniki:

  • ¾ szkl. białek
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki starej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:

    Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ubijania dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia a pod koniec dodając skórki z cytryny i pomarańczy.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i pospanej pokruszonymi biszkoptami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
    Po upieczeniu pokroić ciasto w trójkąty i posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *