Składniki:
• 4 jajka
• 2 budynie śmietankowe
• 4 serki waniliowe homogenizowane
• 2 szkl mąki
• 1 szkl cukru pudru
• 1 masło roślinne
• 2 łyżki kakao
• 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 cukry waniliowe
Sposób przyrządzenia:
Do jednego naczynia wsypać mąkę, 1/2 szkl cukru pudru + cukier waniliowy, 1/2 masła, kakao, 1 jajko, proszek do pieczenia. To wszystko zagnieść i włożyć do lodówki.
MASA: 3 całe jajka, 1/20 szkl cukru pudru, cukier waniliowy, 1/2 masła – ubić to mikserem potem podgrzać lekko (NIE GOTOWAĆ !!). Następnie miksując dodać 2 budynie potem serki. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Jedną pokruszyć (lub zetrzeć na tarce) na dno prodiża lub blaszki, na to wylać masę serową, na wierzch znowu pokruszyć drugą część ciasta. Piec ok 45 minut.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
6 comments for “Ambasador”