Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kora Orzechowa

Ciasto:
• 8 białek
• 3 zółtka
• 20 dkg cukru
• 10 dkg orzechów włoskich mielonych
• 10 dkg orzechó włoskich drobno posiekanych
• 10 dkg wiórek kokosowych
• 10 dkg rodzynek
• 1 łyżeczka mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
• puszka brzoskwiń
• 1,5 kostki masła
• 2 budynie śmietankowe
• 3/4 szklanki wody
• 1 łyżeczka mąki
• 5 żółtek
pozostałe składniki:
• 2 galaretki pomarańczowe
• 2 opakowania "Delicji" pomarańczowych
• 1 filiżanka kawy ze spirytusem

Wykonanie:
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier cały czas ubijając, na koniec doddać żółtka. Wymieszać delikatnie z pozostałymi składnikami ciasta i upiec dwa placki (piec około 45 minut w temp. 160stopni).
Sok z brzoskiń zagotować z 3 łyżkami cukru, budynie rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do gotującego się soku. Na koniec dodać żółtka wymieszane z mąką i zagotować.
Masło utrzeć z przestudzonym budyniem na puszystę masę.
Wykończenie:
Na pierwszy placek wyłożyć połowę masy; na masę ułożyć delicje nasączone kawą; na delicje wyłożyć pozostałą masę; na wierzch ułożyć drugi placek a na nim pokrojone brzoskwinie. Galaretki rozpuścić w 700ml wrzącej wody i tężejącą galaretką polać brzoskwinie.
SMACZNEGO

W tym roku na Święta to właśnie ciasto zrobiło w moim domu największą furorę i wywołało zachwyt największych smakoszy. Pycha, polecam i pozdrawiam

Przepis na "Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Monika Basiuk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *