Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smaczny kisielek z bakaliami

Składniki:
1 gotowy kisiel wiśniowy lub żurawinowy
0,25 l wody
0,25 l soku wiśniowego
2 łyżki cukru
Bakalie: rodzynki, żurawina, płatki migdałowe

Sposób przyrządzenia:
W 1/2 szklanki wody rozpuścić dokładnie kisiel. Zagotować wodę z cukrem, dodać sok, a następnie wlać wymieszany z wodą kisiel. Chwilę gotować.  Do salaterek włożyć na dno po łyżeczce rodzynek     i żurawin. Bakalie zalać gorącym kisielem i wymieszać. Na wierzch polać  jedną łyżkę soku wiśniowego, posypać rodzynkami, żurawiną i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez: Teresa Woroniecka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *