Składniki:
• biszkopt upieczony 1 sztuka
• kremówka 36 % 500 ml
• żelatyna 2 łyżki
• serki waniliowe 2 sztuki
• brzoskwinie 2-4 sztuki
• ciemne winogrona 1 garść
• galaretka pomarańczowa 1 sztuka
Sposób przyrządzenia:
W tortownicy układamy biszkopt. Ubijamy na sztywno śmietanę, powoli dodajemy po łyżce serki. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki mleka . Dodajemy do masy serkowej i wylewamy ja na biszkopt.
Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, winogrona kroimy na pól i wyciągamy pestkę. Biszkopt z masą wkładamy do lodówki aby stężała. Potem układamy na ciasto owoce i powoli zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ewelosa