Składniki;
- 1 i 1/2 litra rosołu drobiowego
- 1 cebula
- 1/2 opakowania kołdunów z mięsem
- 3 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 2 marchewki
- 2 pomidory
- kilka listków bazylii
- 2 łyżki tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Zalać rosołem i zagotować na małym ogniu. Marchewki pokroić w plasterki ,włożyć do rosołu i gotować 5 minut. Do wrzącej zupy wrzucić kołduny i gotować kilka minut w/g przepisu na opakowaniu. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać parmezanem i pokrojonymi w kostkę pomidorami. Gotowe danie udekorować listkami bazylii.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.