Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kołdunami

 Składniki;

  • 1 i 1/2 litra rosołu drobiowego
  • 1 cebula
  • 1/2 opakowania kołdunów z mięsem
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 2 marchewki
  • 2 pomidory
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Zalać rosołem i zagotować na małym ogniu. Marchewki pokroić w plasterki ,włożyć do rosołu i gotować 5 minut. Do wrzącej zupy wrzucić kołduny i gotować kilka minut w/g przepisu na opakowaniu. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać parmezanem i pokrojonymi w kostkę pomidorami. Gotowe danie udekorować listkami bazylii.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *