Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptysie z masą serową

Składniki:
250 ml. wody
10 dag. masła
15 dag. mąki
sol, pieprz
4 jajka
łyżeczka cukru
2 serki topione
20 dag. szynki
1/2 pęczka botwinki

Sposób przyrządzenia:
Wodę zagotować z masłem i zdjąć z ognia. Dodać mąkę, sól, cukier i wymieszać drewnianą łyżką. Podgrzewać , aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek rondla. Zdjąć z ognia. Kolejno wbijać jajka i dokładnie wymieszać. Porcję ciasta wycisnąć na wyłożoną pergaminem blachę. Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Gorące ptysie przekroić nożyczkami. Botwinkę umyć, buraczki ugotować i ostudzić. Szynkę przepuścić przez maszynkę do mięsa i połączyć z serkiem. Przyprawić pieprzem. Pastą wypełnić ptysie.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *