Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto kakaowe z kokosem

Składniki:
Ciasto:

  • 250g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250g cukru
  • 250g margaryny
  • 5 jajek
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 łyżki kakao

Posypka:

  • 150g kokosu
  • 120g cukru
  • 90g masła
  • 2-3 łyżki mleka


Sposób przyrządzenia:
Dokładnie utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz kakao. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Masło stopić, dodać pozostałe produkty i zrobić posypkę. Gotową posypkę uformowaną w kulki kłaść na ciasto lekko wciskając. Placek piec na blasze wyłożonej folią aluminiową w temp. 180 C ok 50 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *