Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pawie oczka Laurelin

Składniki:
2 szklanki mąki
24 dkg masła
2 żółtka
Beza:
20 dkg cukru pudru
2 białka
Do przełożenia:
powidła (kwaskowate, najlepiej śliwkowe, wiśniowe, mieszane)

Sposób przyrządzenia:
Mąkę, żółtka i masło posiekać nożem i szybko zagnieść, odłożyć do lodówki na min.20 minut. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem (najlepiej w makutrze).ciasto rozwałkować cienko, kieliszkiem od wódki wycinać kółeczka. Każde posmarować z jednej strony bezą, piec w temp. 200C ok.5-10 min (uwaga, pilnować żeby się nie spaliły). Upieczone kółeczka posmarować powidłami po stronie bez bezy i skleić po 2.
Pierwiosnek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *