Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z rabarbarem Łucji

Najlepsze przepisy na ciasta tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na tartę z rabarbarem. Lista składników: rabarbar, mąka, jajko, jogurt. 
 

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 190 mąki owsianej 
  • 10 g cukru pudru
  • 40 g oleju kokosowego 
  • 1 jajko
  • 1 łyżka jogurtu
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 3 łyżki serka mascarpone

Sposób wykonania:

  1. Na stolnicę przesiać mąkę.
    Dodać do niej cukier puder, jogurt, jajko oraz roztopiony olej kokosowy.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe owinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i wstawić do lodówki na około 30 minut.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wylepić nim dno formy do pieczenia.
    Nakłuć je widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 15 minut.
    Po tym czasie wyjąć ciasto z pieca.
    Rozsmarować na nim serek mascarpone a następnie ułożyć pokrojone łodygi rabarbaru, jedna obok drugiej.
    Tak przygotowane ciasto ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
     

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *