Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziane awokado

Fajny przepis na pyszną przekąskę z awokado. Aby ja wykonać potrzebujesz: awokado, krewetek, śmietany, kolendry. 
 

Składniki:

  • 2 awokado 
  • 10 krewetek
  • 2 łyżki oleju 
  • 1/2 cebulki
  • 2  łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz 
  • liście kolendry
 

Sposób wykonania:

  1. Awokado dokładnie umyć.
    Przekroić wzdłuż na pół.
    Usunąć pestkę po czym delikatnie wydrążyć miąższ, aby nie uszkodzić skórki.
    Następnie krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i chwilę przesmażyć, aż się zaróżowią.
    Wówczas przełożyć je do miąższu z awokado.
    Dodać jeszcze drobno posiekaną cebulkę, sok z cytryny oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym farszem wypełnić połówki awokado.
    Udekorować listkami kolendry.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *