Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z boczkiem Konrada

Masz dziś ochotę na pyszną jajecznicę na śniadanie?. Wypróbuj pyszną jajecznicę z boczkiem. Lista zakupów: jajka, boczek, masło, dymka.  
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki śmietany 
  • 150 g boczku
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w kostkę i wrzucić go na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Przesmażyć na złoto po czym dodać posiekaną dymkę bez szczypiorku.
    Razem chwilę trzymać jeszcze na ogniu.
    Jajka wbić do miseczki.
    Dodać do nich śmietanę, wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Jajeczną masę wylać na patelnie z boczkiem.
    Delikatnie mieszając trzymać na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *