Składniki:
I cześć:
- 3 szklanki maki
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki sody
II cześć:
- 2 szklanki zsiadłego mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 0,5 szklanki rodzynek
- powidła śliwkowe do przełożenia
- biała polewa czekoladowa do polania
- kilka orzechów włoskich na wierzch
Sposób przyrządzenia:
I cześć: wymieszać na sucho i wlać do tego wymieszaną II cześć. Dodać rodzynki i orzechy, wlać do wysmarowanej masłem formy, piec 60 min w temp. 180 stopni C Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić wzdłuż i przełożyć powidłami. Oblać białą polewa czekoladowa i przybrać orzechami.
1 comment for “Pycha ciasto bez jaj”