Nie ma nic lepszego na śniadanie niż smakowita, syta jajecznica z kurkami. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, kurek, masła i cebuli.
Składniki:
- 6 jajek
- 2 garście kurek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- kilka gałązek kolendry
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kurki dokładnie oczyścić.Jeśli są małe można zostawić w całości, większe pokroić na mniejsze kawałki.Do miski wbić jajka.Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Obraną cebulę posiekać.Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Gdy zacznie się szklić wówczas dorzucić kurki i razem przesmażyć.Następnie wlać jajeczną masę.Delikatnie mieszając trzymać na ogniu do ścięcia jaj.Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.
Liczba porcji: 4