Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pomidorów Marty

A teraz przepis na aksamitny krem z pomidorów przepisu Marty. Do jego wykonania będziesz potrzebować: pomidorów, marchewki, pietruszki i bulionu.  
 

Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 600 ml bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i zeszklić.
    Wówczas dodać obrane marchewki i pietruszkę pokrojone na mniejsze kawałki.
    Zalać całość bulionem i zagotować.
    W między czasie pomidory sparzyć wrzątkiem, pokroić i dorzucić do zupy.
    Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylię.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *