Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki z indyka z pieczarkami

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na pulpeciki z indyka z pieczarkami. Lista zakupów: mięso z indyka, marchewka, pieczarki i jajko. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego indyczego
  • 1 jajko
  • 1 marchewka
  • 3 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 garść posiekanego świeżego koperku
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól 
  • pieprz 
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce.
    Pieczarki oczyścić i drobno posiekać.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystkie składniki wrzucić do mięsa mielonego.
    Dodać posiekany koperek, natkę pietruszki, majeranek i gałkę muszkatołową.
    Następnie wbić jeszcze jajko i dodać kaszę manną.
    Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe pulpeciki.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *