Masz dziś ochotę na pyszny omlet na śniadanie? Wypróbuj przepis Kasi na omlet ze szparagami. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, szparagów, masła i śmietany.
Składniki:
- 4 jajka
- 80 ml śmietany
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Szparagi dokładnie oczyścić odcinając zdrewniałe końce.Wówczas wrzucić je do osolonej wody i lekko obgotować.Gotowe odsączyć i suszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miski wbić jajka.Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą masę jajeczną wylać do formy na tarte wysmarowaną masłem.Ułożyć jeszcze kawałki szparagów i wstawić całość do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.Piec do mementu, aż jajka się zetną.Powinno to zająć nie więcej niż 10 minut.
Liczba porcji: 2