Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szparagami Kasi

Masz dziś ochotę na pyszny omlet na śniadanie? Wypróbuj przepis Kasi na omlet ze szparagami. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, szparagów, masła i śmietany. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 80 ml śmietany 
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Szparagi dokładnie oczyścić odcinając zdrewniałe końce.
    Wówczas wrzucić je do osolonej wody i lekko obgotować.
    Gotowe odsączyć i suszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miski wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę jajeczną wylać do formy na tarte wysmarowaną masłem.
    Ułożyć jeszcze kawałki szparagów i wstawić całość do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Piec do mementu, aż jajka się zetną.
    Powinno to zająć nie więcej niż 10 minut. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *