Tradycyjne polskie ciasta. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Dziś przepis na sernik z rodzynkami Kaśki. Do jego wykonania będziesz potrzebować: twarogu, rodzynek, jajek oraz masła.
Składniki:
- 1 kg twarogu
- 100 g rodzynek
- 200 g masła
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 2 torebki budyniu waniliowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
Sposób wykonania:
-
Do miękkiego masła wsypać cukier.Razem utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka.Gdy składniki się połączą dodać jeszcze ser oraz budyń w proszku.Całość dokładnie wymieszać.Następnie wrzucić jeszcze rodzynki, oraz dodać sok i skórkę z cytryny.Ponownie wymieszać.Gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego d 175 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 8