Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus malinowy Karoliny

Mix kolorów i smaków. Pyszne przepisy na deser. Mus malinowy Karoliny. O jego wykonania potrzebujesz: malin, kremówki, jogurtu naturalnego i białej czekolady. 
 

Składniki:

  • 300 g malin
  • 250 ml kremówki 36%
  • 16 g cukru waniliowego
  • 200 g białej czekolady
  • 200 g jogurtu naturalnego
 

Sposób wykonania:

  1. Maliny wrzucić na sito i przelać wodą.
    Następnie zmiksować blenderem na gładki mus.
    Wówczas przetrze go jeszcze przez sito, aby pozbyć się pestek.
    Natomiast czekoladę połamać na mniejsze kawałki.
    Roztopić je w kąpieli wodnej.
    Wówczas dodać do niej jogurt naturalny oraz cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec dodać kremówkę ubitą na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
    Powstały mus przełożyć do pucharków i udekorować według upodobań. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *