Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z cukinii Pauliny

Znakomite przepisy na pyszne chłodniki. Dziś przepis na chłodnik z cukinii Pauliny. Do jego wykonania potrzebujesz: cukinii, bulionu i serka śmietankowego. 
 

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1 litr bulionu 
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebule posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Lekko ja poddusić i zestawić z ognia.
    Następnie cukinię dokładnie umyć i zetrzeć ją na tarce o dużych oczkach. 
    Wrzucić ją do garnka i zalać bulionem.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać cebule i zdjąć garnek z ognia.
    Od razu dodać serek śmietankowy, aby mógł się jeszcze rozpuścić. 
    Odstawić do ostygnięcia po czym doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *