Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus truskawkowy z bitą śmietaną Ewy

Sezon na truskawki kwitnie. Więc przygotuj z nami pyszny mus truskawkowy z bitą śmietaną. Przepis zawiera: truskawki, sok z cytryny, miód i śmietankę kremówkę. 
 

Składniki:

  • 50 dag truskawek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szkl śmietany kremówki 30 %
  • 2 łyżki cukru pudru 
 

Sposób wykonania:

  1. Truskawki dokładnie umyć, odrywając zielone szypułki.
    Pokroić je na mniejsze kawałki, które wrzucić do blendera.
    Dodać jeszcze miód, sok z cytryny oraz cukier.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego musu.
    Gotowy przelać do szklanek.
    Następnie do śmietanki kremówki dodać cukier puder i razem ubić na puszystą pianę.
    Rozłożyć ją na wierzchu musu.
    Na koniec udekorować całą truskawką.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *