Sezon na truskawki kwitnie. Więc przygotuj z nami pyszny mus truskawkowy z bitą śmietaną. Przepis zawiera: truskawki, sok z cytryny, miód i śmietankę kremówkę.
Składniki:
- 50 dag truskawek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka miodu
- 1 szkl śmietany kremówki 30 %
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób wykonania:
-
Truskawki dokładnie umyć, odrywając zielone szypułki.Pokroić je na mniejsze kawałki, które wrzucić do blendera.Dodać jeszcze miód, sok z cytryny oraz cukier.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego musu.Gotowy przelać do szklanek.Następnie do śmietanki kremówki dodać cukier puder i razem ubić na puszystą pianę.Rozłożyć ją na wierzchu musu.Na koniec udekorować całą truskawką.
Liczba porcji: 8