Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników gotowania. Wypróbuj nasze przepisy. Kotleciki jagnięce Weroniki. Przepis zawiera: jagnięcinę, oliwę z oliwek, musztardę, rozmaryn i tymianek.
Składniki:
- 4 łyżki ostrej musztardy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebulka
- garść świeżego rozmarynu
- garść świeżego tymianku
- 4 ząbki czosnku
- oliwa
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić.Następnie obraną cebulkę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić je do miski i dodać jeszcze rozmaryn oraz tymianek.Zalać całość oliwą z oliwek.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Marynować przez kilka godzin.Następnie odsączyć kotleciki z and miru marynaty i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4