Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z sera pleśniowego Martyny

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na sosy oraz diy. Tym razem przepis na sos z sera pleśniowego. Pozostałe składniki tego przepisu: serek topiony, bulion, śmietanka kremówka oraz przyprawy. 
 

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego
  • 300 g serka topionego
  • 2 szkl bulionu
  • 1 szkl śmietanki kremówki
  • sól 
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać bulion.
    Podgrzać go po czym wlać śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki.
    Mieszając nadal gotować, aż serki się roztopią i połączą z resztą składników.
    Następnie wrzucić ser pleśniowy pokrojony an mniejsze kawałki.
    Mieszać i trzymać ostanie 2 minuty na ogniu.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *