Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone krewetki na maśle Anety

Prosty przepis na to jak w łatwy sposób można przygotować krewetki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: krewetek, masła, czosnku i przypraw. 
 

Składniki:

  • 250 g mrożonych krewetek
  • 100 g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić go do masła.
    Dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    ¾ czosnkowego masła rozgrzać na patelni.
    Wówczas wrzucić na niego krewetki.
    Smażyć, często potrząsając patelnią, aż krewetki staną się złociste.
    Wówczas zdjąć z ognia i ułożyć na talerzu.
    Posypać wiórkami pozostałego masła.
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *