Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty z kukurydzą Eli

Zastanawiasz się jaką przygotować dziś surówkę do obiadu? Wypróbuj nasz przepis na surówkę z kapusty z kukurydzą przepisu Eli. Pozostałe składniki przepisu: czerwona kapusta, jogurt naturalny i chilii. 
 

Składniki:

  • ½  kapusty pekińskiej
  • ½ czerwonej kapusty 
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 papryczka chilii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z czerwonej i pekińskiej kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.
    Następnie je poszatkować i oprószyć solą.
    Gdy kapusta puści lekko sok, odcisnąć go.
    Kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do kapusty.
    Chilii przekroić wzdłuż na pół.
    Usunąć pestki a resztę posiekać, wrzucić do reszty składników. 
    Dodać jeszcze jogurt naturalny i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *