Zastanawiasz się jaką przygotować dziś surówkę do obiadu? Wypróbuj nasz przepis na surówkę z kapusty z kukurydzą przepisu Eli. Pozostałe składniki przepisu: czerwona kapusta, jogurt naturalny i chilii.
Składniki:
- ½ kapusty pekińskiej
- ½ czerwonej kapusty
- 1 puszka kukurydzy
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 papryczka chilii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Z czerwonej i pekińskiej kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.Następnie je poszatkować i oprószyć solą.Gdy kapusta puści lekko sok, odcisnąć go.Kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do kapusty.Chilii przekroić wzdłuż na pół.Usunąć pestki a resztę posiekać, wrzucić do reszty składników.Dodać jeszcze jogurt naturalny i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4