Pięknie wyglądający i jeszcze lepiej smakujący krem z kukurydzy. Aby go przyrządzić potrzebujesz: puszki kukurydzy, bulionu warzywnego, ziemniaka, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 2 puszki kukurydzy
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 ziemniak
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietany
- ½ łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obrany czosnek i cebulę drobno posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko przesmażyć po czym dodać obranego ziemniaka pokrojonego w kostkę.Dodać jeszcze kukurydzę.Zalać całość bulionem i gotować na małym ogniu około 15 minut.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować.Zaprawić krem śmietaną.Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz kurkumą.Całość podgrzać, ale już nie gotować.
Liczba porcji: 4