Kolejny przepis na wykorzystanie w kuchni piersi z kurczaka. Tym razem pomysł na złociste kostki z kurczaka. Lista zakupów: pierś z kurczaka, miód, chrzan i musztarda.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- ½ łyżeczki chrzanu
- ½ łyżki miodu
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić po czym pokroić je w równą kostkę.Następnie do miseczki przełożyć musztardę, ketchup, chrzan oraz miód.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.Do powstałej marynaty włożyć kurczaka.Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.Smażyć na średnim ogniu, aż kurczak ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4