Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złociste kostki z kurczaka

Kolejny przepis na wykorzystanie w kuchni piersi z kurczaka. Tym razem pomysł na złociste kostki z kurczaka. Lista zakupów: pierś z kurczaka, miód, chrzan i musztarda. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  •  ½ łyżeczki chrzanu
  • ½ łyżki miodu
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić po czym pokroić je w równą kostkę.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę, ketchup, chrzan oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.
    Do powstałej marynaty włożyć kurczaka.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.
    Smażyć na średnim ogniu, aż kurczak ładnie się zarumieni. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *