Ta przystawka nadaje autentyczny smak karaibski dwóm wspaniałym warzywom ogrodowym.
Składniki:
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżki sok z cytryny ( w oryginale limonki)
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczka cukru
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego
- 2 średnie ogórki pokrojone na ósemki
- 2 duże pomidory pokrojone na połówki
- 2 łyżki posiekanego świeżo szczypiorku
Sposób przyrządzenia:
W miseczce wymieszać olej, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz, zamarynować pomidory i ogórki, odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić warzywa z zalewy. Na dobrze nagrzanym grillu ułożyć ogórki, grillować przez 2 minuty, dołożyć pomidory i razem grillować jeszcze 4 minuty. Ułożyć na półmisku, skropić marynatą, obficie obsypać szczypiorkiem.