Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 400 g mielonego mięsa wieprzowego
- mała czerwona cebula
- czubata łyżeczka suszonego oregano
- 4 łyżeczki octu balsamicznego
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Papryki dokładnie umyć.Następnie przekroić je wzdłuż na połówki.Delikatnie wydrążyć z nich gniazda nasienne.Powstałe łódeczki skropić oliwą z oliwek i posypać solą oraz pieprzem.Natomiast obraną cebulę posiekać i wrzucić do mięsa mielonego.Dodać jeszcze ocet balsamiczny oraz oregano.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym nadzieniem wypełnić połówki papryki.Ułożyć je na blasze.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 4