Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszyste ciasto czekoladowe

Kolejna propozycja na znakomite ciasto. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Puszyste ciasto czekoladowe. Do jego wykonania potrzebujesz: masła, jajek, mąki, cukru oraz oczywiście czekolady. 
 

Składniki:

  • 175 g miękkiego masła
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżeczki esencji waniliowej
  • 3 roztrzepane jajka
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 2 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 1 1/4 szklanki mleka

Sposób wykonania:

  1. Do miski wrzucić miękkie masło.
    Dodać do niego cukier oraz esencję waniliową.
    Całość dokładnie utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania wbijać stopniowo jajka.
    Gdy składniki się połączą, nadal mieszając dodawać przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i kakao. 
    Na koniec wrzucić jeszcze czekoladę połamaną na małe kawałki, przemieszać.
    Powstałe ciasto przelać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia,
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 55 minut.
     

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *