Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe sezamki

 

Składniki:

  • 2 szklanki sezamu
  • 2 szklanki cukru
  • szklanka miodu
  • 1-3 krople olejku pomarańczowego

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać miód i wsypać cukier.
    Podgrzewać cały czas mieszając do rozpuszczenia się cukru.
    Następnie sezam uprażyć na suchej patelni po czym przełożyć go do miodowej masy.
    Dodać jeszcze olejek pomarańczowy.
    Całość dokładnie wymieszać i wylać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
    Odstawić o zastygnięcia.
    Wówczas pokroić zastygnięty płat na kwadraty lub trójkąty.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *