Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z papryką i czerwona cebulą

 

Składniki:

  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 szkl. czerwonej cebuli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 3 szkl. różyczek kalafiora
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2  szkl. żółtej i czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę wrzucić na rozgrzany olej.
    Smażyć około 3 minut.
    Po tym czasie dodać kurkumę i smażyć jeszcze minutę.
    Następnie dodać kalafiora podzielonego na różyczki i pozostawić na ogniu około 8 minut.
    Na koniec wrzucić jeszcze pokrojoną paprykę oraz papryczki chilii.
    Wymieszać i trzymać na ogniu ostanie 5 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *