Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki curry z porem

 

Składniki:

  • 700 g krewetek
  • 1 ½ łyżki sproszkowanej curry
  • 1/8 łyżeczki sproszkowanej chili
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ szkl. posiekanego pora
  • ½ szkl sosu chili
  • ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do krewetek dodać chili oraz curry.
    Całość dokładnie wymieszać, aby krewetki równomiernie okryły się przyprawami.
    Wówczas wrzucić krewetki na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Trzymać na ogniu około 2 minut dość często mieszając.
    Po tym czasie dodać sos chili oraz pokrojonego pora.
    Wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Gotową potrawę doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *