Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka waniliowe Wandy

 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 3/4 masła
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Do masła wsypać cukier i razem ucierać do uzyskania gładkiej masy.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka i aromat.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałego ciasta formować małe ciasteczka, które układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 12 minut.

Liczba porcji: 7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *