Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa sałatka na ciepło

 

Składniki:

  • 50 dkg dużych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka gruboziarnistej musztardy

Sposób wykonania:

  1. Umyte pomidory pokroić w plastry, które przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Następnie do miseczki wlać oliwę oraz ocet winny.
    Wrzucić posiekaną bazylię oraz szczypiorek.
    Dodać jeszcze musztardę i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę.
    Polać nią pomidory po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 3 minuty.
    Pomidory mają się tylko lekko podgrzać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *