Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos bazyliowy z orzechami pinii

 

Składniki:

  • 1 szkl. drobno posiekanych listków bazylii
  • ½ szkl. startego parmezanu
  • ½ szkl. masła
  • ½ szkl. posiekanych orzeszków piniowych
  • 8-10 ząbków czosnku
  • łyżeczka soli
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Masło dokładnie utrzeć na pianę.
    Następnie obrany czosnek posiekać i rozetrzeć razem z solą, wówczas przełożyć go do masła.
    Dodać jeszcze posiekaną bazylię, oliwę, orzeszki oraz starty parmezan.
    Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *