Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty, jabłka i kminku

 

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 1 kieliszek czerwonego wina
  • 1 łyżka soku cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2łyżeczki kminku
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym przelać ją wrzątkiem.
    Natomiast jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć je na tarce.
    Skropić go sokiem z cytryny aby nie ściemniało i dodać do kapusty.
    Następnie wino wymieszać z olejem, cukrem oraz kminkiem.
    Doprawić do smaku solą i polać sałatkę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *