Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z gotowanej papryki z cebulką

 

Składniki:

  • 400 g świeżych strąków papryki
  • 2 cebulki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 liść laurowy
  • ocet
  • 1 łyżka cukru
  • 1 ziarenko ziela angielskiego
  • 2 ziarenka pieprzu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Wodę osolić po czym dodać ocet, olej oraz cukier.
    Wrzucić jeszcze listek laurowy, ziele angielskie i pieprz.
    Całość doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas włożyć do niej paprykę pokrojoną na paseczki, pozbawioną gniazd nasiennych.
    Trzymać na małym ogniu aż papryka stanie się półmiękka.
    Paprykę odcedzić, poczekać aż ostygnie po czym dodo dać do niej jeszcze posiekaną cebulę, wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *