Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mroźny krem z owocami

 

Składniki:

  • 50 dag brzoskwiń lub truskawek
  • 1 szkl śmietanki
  • 20 dag cukru kryształu
  • bita śmietana

Sposób wykonania:

  1. Owoce dokładnie umyć, jeśli są to brzoskwinie obrać je ze skórki po czym zmiksować.
    Wówczas dodać do owoców śmietankę oraz cukier i nadal miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Gdy krem stanie się puszysty przełożyć go do pucharków na przemian z bitą śmietaną i wstawić je do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pucharki na moment, wstawić do gorącej wody i wyjąc krem na talerzyk.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *