Składniki:
- 40 dag mięsa z piersi z indyka
- 2 papryki
- 10 dag solonych orzeszków ziemnych
- 1 por
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka curry
- 2 jajka
- ½ szkl oleju
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- sól
Sposób wykonania:
Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, szczyptę soli, curry oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać mięso pokrojone na paseczki.
Następnie smażyć mięso razem z marynatą na dużym ogniu.
Usmażone mięso wyjąć na talerz a na patelnie wrzucić przekrojone na pół papryki pozbawione gniazd nasiennych.
Wrzucić jeszcze pokrojonego pora w talarki, podlać odrobiną wody i dusić razem do miękkości.
Wówczas ponownie włożyć mięso oraz wrzucić orzeszki.
Całość dokładnie wymieszać i chwilę jeszcze dusić.