Składniki:
- 30 dag ugotowanej fasoli
- 600 g fasoli w pomidorach
- puszka czerwonej fasoli
- puszka białej fasoli
- cebula
- 45 dag wędzonej kiełbasy
- ¾ szkl ketchupu
- 2 łyżki brązowego cukru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki musztardy
- 1/8 łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
Do dużej miski wrzucić fasolę Limańską, biała i czerwoną fasolę oraz posiekaną cebulę.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Następnie kiełbasę pokrojoną na kawałki wymieszać z ketchupem, cukrem, solą, musztardą oraz pieprzem.
Przełożyć również do naczynia żaroodpornego i dokładnie wymieszać. Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 50 minut.