Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwa zapiekanka z fasoli

Składniki:

  • 30 dag ugotowanej fasoli
  • 600 g fasoli w pomidorach
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • cebula
  • 45 dag wędzonej kiełbasy
  • ¾ szkl ketchupu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Do dużej miski wrzucić fasolę Limańską, biała i czerwoną fasolę oraz posiekaną cebulę.
Całość dokładnie wymieszać  i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Następnie kiełbasę pokrojoną na kawałki wymieszać z ketchupem, cukrem, solą, musztardą oraz pieprzem.
Przełożyć również do naczynia żaroodpornego i dokładnie wymieszać. Wstawić pod przykryciem  do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *