Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa morelowa

Składniki:

  • puszka moreli w syropie
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • ½ łyżki soku z limetki
  • ½ łyżeczki białego octu winnego
  • ½ łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno
  • ¼ łyżeczki startej skórki z limetki
  • ¼ łyżeczki mielonego kuminu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do miski wrzucić odcedzone z syropu morele pokrojone na kawałki.
Dodać posiekaną cebulę, oliwę, kolendrę, sok i skórkę z limetki, ocet winny, posiekaną papryczkę oraz kminek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *