Składniki:
Cisto
- 8 białek
- 8 łyzek cukru
- 20 dag kokosu
- 20 dag maku
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier,mak,kokos i upiec na złoty kolor
Składniki:
Masa
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 cukry waniliowe
- 8 żółtek
Sposób przyrządzenia:
Żółtka,budyń,mąkę wymieszać z niewielką ilością mleka,wlać do pozostałej ilości zagotowanego mleka z cukrem,mieszać aż zgęstnieje,ostudzić. 1 kostkę masła utrzeć dodając ostudzony budyń i ucierać.
Składniki:
Polewa:
- 1/2 kostki masła
- 15 dag cukru
- 4 łużki mleka
- 2/3 łyżki kakao
Sposób przyrządzenia:
Zagotować do powstania jednolitej masy .
Finał:
Utartą masę włożyć na placek.Następnie ułożyć herbatniki(zwykłe)namoczone w wódce. Polać polewą!! POLEWA SMACZNEGO!! 🙂