Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem budyniowy Haliny

 

Składniki:

  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 2 łyżki mąki
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżki cukru kryształu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Budyń przygotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem 2 łyżek mąki.
    Gdy zgęstnieje odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie masło z dodatkiem cukru pudru utrzeć, wówczas nie przerywając mieszania dodawać stopniowo budyń.
    Następnie jajka razem z cukrem ubić w kąpieli wodnej po czym dodać do masy.
    Całość dokładnie wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *