Składniki:
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 galaretka cytrynowa
- 1/2 litra ubitej kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka plasterków banana
Sposób przyrządzenia
Obie galaretki przyrządzamy osobno w/g przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy. Śmietankę z cukrem ubijamy na sztywno. Kiedy galaretki zaczną tężeć, miksujemy je osobno z bitą śmietaną. Powstaną dwie masy o różnych kolorach. Pierwszą z nich żółtą , przelewamy do pucharka, wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Wówczas wylewamy na nią drugą masę – różową. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Tuż przed podaniem przykrywamy warstwą bitej śmietany i ozdabiamy plasterkami bananów.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad