Skład:
–
–
–
– 1 mała ośmiornica
– 300 ml oleju
–
– 1 cebula
– sól, pieprz, zielona pietruszka
Sposób wykonania:
1. Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować.
2. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju.
3. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szklanki wody i gotować aż wchłonie wodę.
4. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka
Dziękuję administratorowi strony:http://grecja.home.pl/
1 comment for “Sałatka morska”