Składniki:
• 4 steki z polędwicy wolowej
• 1 łyżeczka oleju
• w łyżeczka czarnego pieprzu
• 1 łyżeczka soli
• 1 pomidor
• 2 gałązki natki pietruszki
• 4 małe liście sałaty
• 4 plasterki cytryny
• 2 dag masła ziołowego
Wykonanie:
Steki umyć, dobrze osuszyć, natrzeć olejem i upiec na grillu. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem. W czasie pieczenia mięsa umyć liście sałaty, pomidor oraz gałązki pietruszki. Pomidor pokroić w cząstki. Upieczone steki ułożyć na liściach sałaty i udekorować cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki. Na każdym steku ułożyć plasterek cytryny a na nim kawałek masła ziołowego.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Cinek